De belangrijkste vragen, zoals welke provider heeft de beste bundels? Wat kun je wel en wat moet je absoluut niet gebruiken in het buitenland? Welke landen zijn het goedkoopst en welke het duurst? We zetten het voor je op een rij, zodat jij je op vakantie enkel nog druk hoeft te maken over welke factor zonnebrandcreme je op je neus moet smeren!

Niet streamen als je de grens over bent

Als je deze titel leest, denk je misschien dat het logisch is. Maar er zijn genoeg mensen die zich te laat realiseren dat ze hun datalimiet al overschreden hebben en er zo al 250 tot 300 MB doorheen hebben gejaagd (afhankelijk welke dienst je gebruikt). Wanneer een provider tien tot dertig cent per mb rekent, snap je zelf ook dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen.

Die 30 of 50 euro die bovenop je standaard telefoonrekening komt, besteed je liever aan een leuk souvenir of kledingstuk dat je in het vakantieland kunt aanschaffen. Wil je te allen tijde eigen muziek bij je hebben, is het verstandig om dit van tevoren downloaden. Op Spotify heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid je favoriete muziek te downloaden, om het vervolgens in offline modus af te spelen. Ervan uitgaande dat je voldoende intern geheugen op je toestel hebt, is dit een zeer handige feature zonder dat het je peperdure data kost.

In het verlengde daarvan zouden we ook willen zeggen, dat je er überhaupt voor moet zorgen dat je het dataverkeer op je toestel uitzet, zodat je geen risico loopt om data te verbruiken. Deze tips lijken misschien no-brainers, maar het zal je verbazen hoeveel mensen deze tips niet opvolgen.