5 redenen om uit te kijken naar de Polar release op Netlix
Foto: Netflix

1. Mads Mikkelsen

Het is geen geheim voor menig lezer: ondergetekende heeft nogal een obsessie met Mads Mikkelsen. Grapje. Of toch niet? Hoe dan ook: deze man speelt de sterren van de hemel. In de Deense film liet hij al zien waartoe hij in staat is met zijn mimiek. Hij is in staat om met zijn gezichtsuitdrukking verhalen te vertellen. Wat dat betreft is het eigenlijk jammer dat menig gemiddelde kijker bij Mads denkt aan Casino Royale, Hannibal en welke rollen nog meer waarin hij de bad guys peelt. Al was het al snel duidelijk dat hij hiertoe in staat is, zoals bijvoorbeeld bleek uit de twee films Pusher waarin Mads met kaalgeschoren hoofd een nazi speelde.

Toch kan hij meer dan een slechterik spelen, alleen is dit nu eenmaal niet de manier waarop hij zijn grote Hollywood doorbraak kende. Wat dat betreft is het heerlijk om te zien dat hij nu niet als een typische slechterik is gecast. Natuurlijk, hij is een voormalige huurmoordenaar. Maar hij beschermt duidelijk zijn buurmeisje. Wat dat betreft danst hij tussen twee rollen: die van een schurk en die van een beschermengel. Zo komen zijn roots als voormalige danser toch nog van pas.

Dansers lopen rechtop en zijn een sierlijk genot om naar te kijken. Niet voor niets citeerde Hideo Kojima al dat Mads de enige acteur is die mét bloed op zijn gezicht nog in staat is om sexy te lijken. Het is waar! Die bravoure zagen we ook al terug in de serie Hannibal. Compleet geschift én toch zo aantrekkelijk. Niet voor niets lopen er heel wat fannibals rond op de aardbodem die ervan balen dat Mads niet een echte kannibaal is. Ok, een tikkeltje overdreven wellicht. Maar neem van ons aan dat Mads dé nummer 1 reden is om deze film te kijken. Hij is in staat om nors, sierlijk én sexy te zijn, terwijl hij mensen een enkeltje naar het hiernamaals geeft.

Overigens viel in de trailer ons één ding op en dat is een ooglapje over Vizla’s oog? Mads heeft veel vaker een niet werkend oog in films én in Kojima’s aankomende videoproject Death Stranding...