Met de laatste DLC voor The Witcher 3, Blood and Wine, kwam een einde aan de Witcher-serie. CD Projekt Red heeft verteld wat zij wilde vertellen en de speler meegegeven wat zij mee wilde geven. Geralt mocht na talloze beesten te hebben gedood eindelijk met pensioen.

Zoals je in bovenstaande video kan zien (feels alert: menig gamer zal een traantje weg moeten pinken) heeft hij het prima naar zijn zin op zijn wijnboerderij. Alle bekende vrienden uit de Witcher games delen verhalen en drinken erop los. Een beter einde kan niemand zich wensen.

Toch zijn The Witcher games van ver gekomen, te beginnen bij The Witcher 1, het allereerste deel in de Witcher serie. In drie delen is de serie uitgegroeid van vreemde niche naam cultheld voor het grote publiek. Mocht je nog steeds twijfels hebben over of de game wat voor je is, dan vind je in deze lijst 5 redenen om The Witcher te spelen.

5. Het verhaal

De afgelopen jaren zijn er tal van games uitgekomen waar het qua gameplay wel snor zat, maar het ontbreken van een fatsoenlijk verhaal het cijfer deed kelderen. Zeker in een RPG is het hebben van een zwakke verhaallijn een zonde die een spel de das om kan doen. In The Witcher games is die zonde gelukkig niet begaan.

Waar The Witcher 1 nog wat ruwe randjes had, kwam The Witcher 2: Assassin's of Kings al een stuk beter uit de verf. Zowel qua gameplay als verhaalvertellende RPG. Niet vreemd dan ook dat de game ontzettend dicht bij de perfecte score in de buurt kwam met een 9.3.

Om een korte samenvatting van het verhaal van de Witcher te vertellen: je speelt als Geralt of Rivia, monsterdoder van beroep met een flinke dosis speciale krachten achter de hand. Als jong ventje is hij een Witcher veranderd (door het toegediend krijgen van een aantal drankjes en een langdurige training), waarna hij de wereld wordt ingestuurd om mensen te verlossen van monsterproblemen.

Uiteraard verloopt dat niet altijd zonder slag of stoot en raakt hij tijdens zijn reis betrokken bij de meest wilde avonturen. Hij krijgt het aan de stok met een groep mysterieuze moordenaars die de speciale Witcherdrankjes willen gebruiken voor hun snode plannen. Verder krijgt hij de schuld van de moord op de koning in zijn schoenen geschoven en probeert de vernietiging van de wereld tegen te gaan. En dat allemaal in drie games.

Zo'n aaneenschakeling van avonturen kan uiteraard niet ontbreken in de lijst met redenen om The Witcher te spelen.