5. Fallout 76 is een online game

Alles wat ooit levend was, is dat niet meer. De aarde is verwoest door de mensheid. Het is grauw en de laatste mensen op aarde leven in vaults onder de grond. Dat is de setting van de Fallout-games. Maar Fallout 76 is geen game zoals we dat in de Fallout-serie gewend zijn, Fallout 76 is namelijk een online game. Alle andere menselijke karakters in de nieuwste game van Bethesda Games worden bestuurd door echte mensen. Er zijn dus geen menselijke NPC’s in Fallout 76. Je zult met ongeveer tien andere personen in een server spelen.

Je kunt proberen om de woestenij van de post-nucleaire Fallout 76 wereld alleen te trotseren, maar je kunt het ook samen doen. Dat wil niet zeggen dat iedereen met elkaar moet samenwerken. Er kunnen ook groepen ontstaan en er kan gevochten worden voor land. Er kunnen zelfs lanceercodes gevonden worden, waarmee nucleaire raketten kunnen worden afgeschoten. Alsof de wereld nog niet genoeg heeft geleden…

In een interview met een nucleaire wapendeskundige kwamen wij erachter of de Mini Nukes in Fallout 76 realistisch zijn. Het interview met de expert kun je hier lezen.