5 redenen om F1 2019 te spelen - Waan jezelf een coureur van wereldklasse!

Competitieve online community

F1 2019 gaat nog verder met de multiplayer opties. In voorgaande delen was het mogelijk om ranked en unranked matches te spelen, een kampioenschap tegen anderen en eventueel bots af te leggen en events en time trials te doen, maar met het nieuwe deel is daar nog een schepje bovenop gedaan. De keuze is reuze!

Voor het eerst kun je jouw eigen F1-bolide vormgeven met een eigen livery. Je hebt uit tal van verschillende kleurstellingen de keuze die vervolgens naar wens zijn af te stemmen, maar je zult die eerst moeten vrijspelen. En hoe doe je dat: juist, online racen. Hetzelfde geldt voor je pak, helm en badges. Codemasters giet hiermee een persoonlijk sausje over de multiplayer.

Daarnaast zijn de tijdelijke en roulerende events parallel aan de echte F1-weekenden en lopen singleplayer en multiplayer voor het eerst door elkaar. Je legt de vrije trainingen en kwalificatie af tegen bots om het in de race vervolgens tegen andere spelers op te nemen, die aan de hand van je kwalificatietijd gematcht worden. Daar verdien je als je het goed doet heel wat punten mee en leuke trofeeën voor op je persoonlijke superlicentie. Wil je het écht serieus aanpakken, dan kun je ook deelnemen aan de Esports-competitie en wie weet heb jij wel een uitzonderlijk talent waar meer uit te halen valt!