De F1-games van ontwikkelaar en uitgever Codemasters zijn consistent als het op kwaliteit aankomt. Het ene jaar is de stap iets groter dan het andere, maar doorgaans legt de serie met elk nieuw deel de lat hoger. F1 2019 is daarin geen uitzondering, dus of je nu nieuw in de sport stapt, benieuwd bent hoe het is om te racen in een virtuele F1-bolide of al een doorgewinterde fanaat bent: er zijn genoeg redenen om F1 2019 te spelen!

Meest realistische ervaring van F1-actie

Veel dichter bij ervaren hoe het is om een Formule 1-coureur te zijn, zullen de meeste mensen niet komen. Met F1 2019 krijg je toch nog een goed beeld van wat er komt kijken bij een race die je vanuit de cockpit zelf meemaakt. En dat is wel even andere koek dan het relaxed volgen van de Grands Prix op televisie. De actie spat in deze game echt van het scherm en vergt een sterke focus om zonder brokken een puntenfinish te halen.

Codemasters weet het gevoel dat je krijgt bij het racen in een bloedsnelle bolide zeer goed over te brengen en beschikt bovendien over de licenties van de sport. Dit is gelijk een van de beste redenen om F1 2019 te spelen, want je neemt het namelijk op tegen de echte coureurs van de officiële teams en gaat langs alle bestaande circuits op de kalender. Bovendien is het audiovisueel weer een stap vooruit: de zonnestralen reflecteren op natuurlijke wijze op het snikhete asfalt, in de regen is het alsof je rijdt met je ogen dicht door het opspattende water en ook het geluid van de wagens komt meer in de buurt van de werkelijkheid.