5. Puzzels

Tijdens het spelen van Quantum Break ben je zeker niet alleen bezig met het beschieten van vijanden. Je moet namelijk naar je objective toe, wat niet altijd makkelijk is aangezien zo’n beetje de gehele stad zich in lockdown modus bevindt of verwoest is. Daardoor moet je gebruik maken van creatieve manieren om verder te komen: klimmen, springen, rennen en de tijd terugdraaien.

Je gebruikt je time powers namelijk niet slechts tijdens gevechten: ze spelen ook een grote rol in het oplossen van de verschillende puzzels die je tegenkomt in Quantum Break. Neem bijvoorbeeld een doorgang die is ingestort, waardoor het onmogelijk is om verder te komen: dan moet je ten eerste de tijd terugdraaien, zodat de doorgang er weer is. Maar pas op, want wanneer je de tijd terugdraait, is het effect hiervan slechts tijdelijk: het is dus mogelijk dat de doorgang weer instort nét op het moment dat jij eronder staat. Om dit tegen te gaan kan je gebruik maken van andere time powers, zoals Time Stop of Time Dash.

Het gebruik maken van time powers en het combineren van deze krachten geeft een uniek element aan de puzzels. Je moet namelijk goed nadenken welke krachten het best passen bij de blokkade op jouw pad. Daardoor zijn de puzzels in Quantum Break zeer vermakelijk.