Judgment

Veel mensen zullen denken Ju-wat? Mensen die gek zijn van Yakuza net als ondergetekende weten precies waar het over gaat. Judment is een PlayStation 4-exclusive die dit jaar uitkwam, van de makers van de Yakuza-reeks. We volgen Yagami, een detective die met opvallende moorden in Kamurocho te maken krijgt. De ogen van de slachtoffers zijn eruit gehaald. Het is alles behalve een frisse verschijning, zeker wanneer er zo’n lijk opeens stiekem in zijn kast zit opgesloten, brrrrr!

Zoals we van de Yakuza-serie gewend zijn wordt het verhaal beetje bij beetje onthuld. Wat start met één moord, worden veel meer woorden en uiteindelijk ben je aan het zoeken naar een speld in een hooiberg om uit te zoeken wat er aan de hand is. En ook moet je de puzzelstukjes in elkaar leggen, want kennelijk heeft een oude zaak van een aantal jaren eerder te maken met nu. Spannend dus! Net zoals in Yakuza mag je regelmatig flink op straat vechten om XP te verzamelen, waarmee je je karakter kunt upgraden.

Daarnaast introduceert deze game nieuwe elementen, zoals met een drone regelmatig speuren, deuren openbreken en je in een ander outfit heisen om ergens niet op te vallen. Als je houdt van sterkte verhalen is Judgment er één om te spelen, al moet je wel een klein beetje van Japan houden. Anders is de game waarschijnlijk niets voor jou.

Lees de Judgment review voor meer informatie.