Sony Pictures heeft 20 films gelanceerd, de ‘Orginal Poster Collection’, met daarin 20 klassiekers uit vooral de jaren '60 en '70 die nog altijd bestaansrecht verdienen. Er zitten films tussen met jonge knappe koppen als Harisson Ford, Sean Connery en Jack Nicholson. Jongens die ooit groot werden. In deze special lichten we 5 films uit van de gehele collectie die je sowieso gezien moet hebben!

Easy Rider (1969: avontuur, drama)

De eerste klassieker die je gezien moet hebben is Easy Rider uit 1969 met Peter Fonda, Dennis Hopper en Jack Nicholson in de hoofdrol. Juist, drie grote namen. Het verhaal gaat over twee motorrijders die op zoek gaan naar Amerikaanse vrijheid. Lekker crossen op de motor door prachtige Amerikaanse landschappen. Dit alles is mogelijk dankzij een cocaïnedeal.

Jawel, het is de tijd van de hippies en drugs is een mooi goedje. Al maken de heren niet alleen maar leuke dingen mee, want er gaat een hoop verkeerd. De film heeft in de loop der tijd een grote cultstatus verweven en bracht wereldwijd miljoenen op. Dit terwijl de film zelf voor een schijntje is gemaakt. Iedereen die houdt van filmklassiekers en bikers die op zoek zijn naar vrijheid moeten deze film eens zien.