Foto: Netflix

Waar gaat Bird Box op Netflix over?

Bird Box is een post-apocalyptische film op Netflix en speelt zich vijf jaar nadat een duistere kracht een groot deel van de bevolking tot zelfmoord heeft gedreven af. Malorie, een jonge vrouw, probeert (grotendeels geblinddoekt) te overleven samen met twee kinderen. De scènes verspringen tussen meerdere tijdlijnen, namelijk het begin voordat alle ellende start, het moment voordat de kinderen geboren worden en het heden, waar ze zich nu bevindt.

Goed om te weten is dat er in de film genoemd wordt dat het niet gaat om een virus. Duistere krachten die ook wel ‘monsters’ worden genoemd, zijn niet te zien door het blote oog van een mens, maar wel aanwezig. Zodra je een monster aankijkt raak je bezeten en kom je oog in oog te staan met je diepste angsten. Daarom dragen veel mensen blinddoeken in de film. Er zijn drie soorten mensen in de film te vinden: Mensen die nog niet bezeten zijn, mensen die bezeten zijn en zelfmoord plegen en mensen die bezeten zijn en anderen ook bezeten willen maken door hen de monsters te laten zien.

Bird Box is een combinatie van horror en thriller. De film is gebaseerd op een boek, geschreven door Josh Malerman en weet de spanning er flink in te houden, waardoor je continu op het puntje van je stoel zit. Er zijn talloze stiltes in de film te vinden die ervoor zorgen dat je je niet op je gemak voelt. Daarnaast zorgen de mensen die bezeten raken door de monsters en anderen of zichzelf iets aan doen, voor een aantal enge momenten.