Net zoals vorig jaar zijn er weer tal van schitterende titels uitgekomen. Mijn immense backlog heb ik ook een beetje bij kunnen werken, zoals het fenomenale Dishonored 2 waar ik pas dit jaar aan toekwam. Toch groeit hij door, want Assasssin’s Creed Odyssey, Shadow of the Tomb Raider en Return of the Obra Dinn moeten nog worden gespeeld. En vanwege schoolperikelen geldt dit ook voor Super Smash Bros. Ultimate. Toch is dit mijn top 5!

5. Red Dead Redemption 2

Mijn top 5 eindejaarslijstje begint met Rockstar Games’ nieuwste titel: Red Dead Redemption 2. De derde Red Dead game die ik speel en Rockstar weet precies wat zij als ontwikkelaar aan de speler moet geven: een enorme wereld en verbazingwekkend veel oog voor detail. En dat doet de maker dan ook uitstekend.

Ik heb het dan ook al wel vaker gehad dat ik van mijn geliefde paard afstapte en even rondkeek naar de immense pracht en praal die Rockstar op het scherm tovert. De intense eerste uren in het besneeuwde gebied behoren dan ook tot mijn gamehoogtepunten van het jaar en de titel mag dan ook niet in mijn eindejaarslijstje ontbreken.