1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Op de eerste plek kan ik maar een game noemen dit jaar en dat is natuurlijk de nieuwste game in de Zelda franchise. Wat heeft die game me positief verrast zeg! Toegegeven Breath of the Wild ziet er wat anders uit dan we in een tech demo hebben gezien, maar toch ben ik heel aangenaam verrast door de stijl van de game.

Wat een enorme wereld, vol puzzels, geheimen en te ontdekken elementen! Dit is gewoon precies waar ik op hoopte sinds Ocarina of Time. Breath of The Wild is de eerste game die ik op mijn Nintendo Switch speelde en ook sinds lange tijd weer de eerste Zelda titel die ik opgepakt heb. Toen ik met Breath of the Wild begon, vond ik alles wat minimalistisch aanvoelen, maar dat gevoel trok al snel weg.

En toen was ik verkocht. Telkens als ik begon met spelen was het buiten mooi licht nog, maar dan keek ik na een poosje op en BAM, midden in de nacht. Dit is waarom de game bij mij terecht op nummer één staat, al scheelde het niet veel met sommige andere games die ik gespeeld heb.

Want naast deze vijf games had ik natuurlijk nog veel meer games die ik echt heel tof vond. En zoals velen van jullie kijk ook ik al halsreikend uit naar 2018. Releases als God of War en Death Stranding staan al in mijn agenda!