Naast mijn bezigheden op de redactie, heb ik ook dit jaar weer een hele berg aan spellen gespeeld. De teller is niet accuraat bijgehouden dit keer, maar ik heb minimaal 50 spellen uitgespeeld. Dit waren vooral oudere games, maar ook de nieuwe games heb ik volop verorberd. En mijn backlog is, met een serie 3DS spellen, de release van de Switch en natuurlijk de Mini SNES, ook weer flink gegroeid.

En dan hebben we het nog niet eens over alle PlayStation 4 spellen die ik heb weten te bemachtigen. Het was een goed jaar met goede games. Natuurlijk kan ik jullie dan mijn top vijf niet onthouden!

5. Super Mario Odyssey

De vijfde plek was een moeilijke dit jaar. Ik zat heel erg te twijfelen tussen Mario + Rabbids Kingdom Battle, Super Mario Odyssey en Tekken 7, maar het is toch Super Mario Odyssey geworden. Hoewel de game naar mijn smaak net weer wat de gemakkelijk is, geniet ik met volle teugen van de Mario game. De werelden zijn tof en het overnemen van vijanden maakt een origineel element naar de franchise.

En de game is ook nog eens lekker lang. Hoewel ik Mario Odyssey nog lang niet uitgespeeld heb, weet ik nu al dat de content die vrijkomt na het uitspelen van de standaard verhaallijn behoorlijk wat uurtjes toevoegt. Deze game krijgt wel 'slechts' de vijfde plek in mijn lijst omdat ik toch wat vijanden mis waarvan ik vind dat ze echt in de game horen en omdat ik de konijnachtige bazen niet heel tof vind. Ik had liever Iggy Koopa enzo gezien.