Alles dat rondom het opnemen van een film of tv-serie gebeurt is natuurlijk groot nieuws. Maar als een acteur sterft tijdens het filmen is dat niet alleen wereldnieuws, maar ook bizar. Acteurs en actrices horen alleen geacteerd te sterven voor de camera. Deze vijf acteurs zijn tijdens het werk gestorven.

Jon-Erik Hexum

Wanneer een shot van de zevende aflevering van televisieserie Cover Up niet gaat zoals gepland, komt er een enorme vertraging in het filmen. Hoofdrolspeler Jonn-Erik Hexum raakt verveeld en pakt het pistool dat eerder in het shot is gebruikt. Zonder dat hij weet dat er nog één flodder in het wapen zit, doet de acteur net alsof hij Russisch roulette speelt. Wanneer hij de trekker overhaalt, schiet hij zichzelf in zijn hoofd.

Losse flodders zijn geen kogels, maar nog steeds gevaarlijk. De flodder is niet door het schedel van de acteur gegaan, maar heeft de botten daar wel gebroken en deze stukjes bot zijn in de hersenen gekomen. Na zes dagen in het ziekenhuis werd vastgesteld dat Jon-Erik Hexum hersendood was. Al zijn organen zijn gedoneerd voordat zijn lichaam ook dood werd verklaard.