1. Steeds groter

Voor eSporters is Rainbow Six Siege een Walhalla. Elk jaar valt er meer geld te verdienen in de eSports scene. Dat merk je alleen al aan de Invititationals in Montreal. Meer dan twee miljoen valt er dit jaar te verdienen, waarmee het bedrag van vorig jaar meer dan verdubbeld is. De locatie is ook nog eens veranderd.

De finale wordt nu gespeeld in Place Bell waarin opeens 3000 bezoekers passen in plaats van de duizend van vorig jaar. En het is zo goed als uitverkocht. De game schijnt in Rio de Janeiro pas helemaal groot te zijn. Toen daar vorig jaar een toernooi werd gespeeld, werd een stadion met meer dan 10.000 plaatsen met gemak uitverkocht.

De verwachting is dat er nog geen stop is. De game leeft. En eSporters krijgen er geen genoeg van. In jaar vier worden er wederom grote toernooien gespeeld over de wereld met een paar nieuwe locaties (waaronder Azië), om de hoofdfinale wederom te eindigen in Montreal. Het prijzengeld voor dan is nog niet bekend, maar reken maar dat dat nog meer gaat worden. En het zal ons niet verbazen als Place Bell dan ook al weer ingeruild is voor een nóg grotere locatie.