Deze week staat in het teken van Kinect. We mogen knuffelen in een wel erg late Kinectimals-demo, dansen in Rhythm Party en allerlei andere toffe dingen doen in Double Fine Happy Action Theater. Maar ook voor de meer traditionele gamers onder ons is er wat te beleven, want zij kunnen aan de slag met de zeer vette co-op modus van Syndicate en uitvinden hoe het is om de allereerste tempelier te zien. Genoeg te doen dus!

Arcade: Double Fine Happy Action Theater (800 MP)
Normaliter zouden we een game als deze geen blik waardig gunnen, ware het niet dat er ‘Double Fine’ voorstaat. Deze studio is immers verantwoordelijk voor sterke titels als Brutal Legend en Stacking. Helaas valt Happy Action Theater niet in dezelfde categorie, aangezien het gaat om een verzameling mini-games met als doelgroep jongere kinderen. Maar ja, kinderen moeten ook goede games hebben, toch? Het is in ieder geval goed om te weten dat er een competente ontwikkelaar over de gamers van de toekomst waakt.

Arcade: Rhythm Party (800 MP)
Ja, we hebben weer eens te maken met een dansgame voor Kinect. Rhythm Party wil zich echter van alle andere titels onderscheiden door jou geen vaststaande choreografie voor te schrijven. Je mag namelijk gewoon dansen en het is de bedoeling bepaalde bubbels op het scherm aan te raken. Die verschijnen op de maat van de muziek en dus ben je automatisch lekker ritmisch bezig. De vraag is natuurlijk of je dan niet gewoon om je heen kunt zwaaien om een topscore te halen, maar valt gemakkelijk achter te komen door de trial te downloaden.

Demo: Syndicate
Eind deze maand komt de futuristische shooter Syndicate uit die niet alleen een singleplayer biedt, maar ook een uitgebreide co-op modus. Wij hebben ons daar onlangs al aan gewaagd en waren behoorlijk enthousiast, maar nu kunnen jullie er zelf mee aan de slag! Trommel dus wat vrienden op en probeer je door de pittige co-op levels te slaan. Daarbij is tactiek een must, want alleen red je het niet en het is zaak om al je mogelijkheden uit te buiten. Wil je weten hoe goed jij en je vrienden eigenlijk samenwerken? Syndicate is de perfecte test.

Demo: The First Templar
De game The First Templar ligt al een tijdje in de winkels, maar krijgt dan nu een demo. In het spel volgen we het verhaal van een Franse Tempelier en zijn metgezel, een verbannen vrouw. Samen moeten zij vele mysteries oplossen, waaronder het grootste geheim van de Heilige Graal. Voordat dit geheim ontrafeld kan worden, zul je echter heel wat vijanden moeten verslaan middels zwaardgevechten. Mocht je deze game destijds niet opgepakt hebben – dat is meer dan waarschijnlijk – dan kun je nu alsnog kijken of het wat is.

Demo: Kinectimals – Now With Bears
Jazeker, Kinectimals in nu voorzien van beren om dit blije nieuws te vieren, mogen we aan de slag met een nieuwe demo! Maak je dus klaar om lekker te gaan knuffelen en te sterven in een dodelijke berenhoudgreep. Verwacht onder andere koala’s, bruine beren en panda’s die allemaal weer onrealistisch aardig, vrolijk en natuurlijk buitengewoon schattig zijn. Voor als je je kat even zat bent.