Komt Gears of War 3 naar de opvolger van de Xbox 360?

Capps beantwoordde een vraag die te maken had met Gears 3. Daarop vertelde hij dat als de game ooit zou komen, dit zal gebeuren op de volgende generatie consoles.

Sommigen hoopte dat de derde Gears nog op de huidige Xbox 360 zou komen en misschien wel op de nieuwste Unreal engine. Maar niets is minder waar lijkt het, want volgens Capps wil Epic Games het laatste deel uit de Gears trilogie graag uitbrengen op de opvolger van de Xbox 360.

De grootste reden hiervoor is dat Epic dezelfde impact wil brengen als bij het origineel gebeurde in november 2006 op de Xbox 360. De game zette grafisch de gamesindustrie op zijn kop en was gelijk een mooie demonstratie van de mogelijkheden van de Unreal 3 engine. Datzelfde moet met Gears 3 gaan gebeuren.

Het is natuurlijk niet 100% zeker dat dit zal gebeuren, maar als we Capps zo horen praten, wordt de kans zeer groot geacht. Maar of we deze generatie voor het laatst met Gears aan de slag zijn geweest, lijkt ons onwaarschijnlijk. Misschien dat Epic wel een nieuw deel maakt, zoals Bungie doet met Halo 3: ODST. Dus geen echt vervolg, maar een soort spin-off.