Niet gevreesd! Als we het hebben over de slechtste Xbox One games en de slechtste PlayStation games ooit hebben gehad kan Nintendo natuurlijk niet achterblijven. Al meer dan 30 jaar worden er spellen gemaakt door Nintendo en third party ontwikkelaars voor Nintendo consoles .

Deze lijst is moeilijk samen te stellen simpelweg omdat er zo veel games zijn uitgekomen voor Nintendo consoles. Waar Nintendo eigenlijk alleen maar kwaliteitstitels uitbrengt laten de third party ontwikkelaars nog wel eens afweten. Zij brachten een aantal games uit dat zwaar onder de maat was. Hier zijn de slechtste Nintendo games voor r de NES, SNES, N64, GameCube, Wii, Wii U en Switch ooit.

10. Vroom in the Night Sky (Switch, 2017)

Het is toch best verrassend dat een game voor de Switch deze lijst heeft gehaald. Maar in de ruime maand dat de Switch uit is er toch een ontzettend slechte game uitgekomen. Het idee van Vroom in the Night Sky is dat je als Luna, een jonge heks, op een vliegende scooter objecten in de lucht verzameld. Dat klinkt of het nergens op slaat en dat is ook zo.

Waarom is dit één van de slechtste Nintendo games voor consoles?

Ten eerste is de game niet mooi, het lijkt of de game gemaakt is voor de GameCube. Het is heel raar dat in de wind Luna’s cape helemaal niet beweegt maar als een soort uitstekend stuk metaal aan haar nek is bevestigd. Overigens heeft Luna ook een bezem bij zich maar die is klaarblijkelijk om de stoep te vegen, niet om als heks om op te vliegen.

De scooters besturen vreselijk en het duurt veel te lang om omhoog of omlaag te gaan. Daarbij gaat draaien ook nog eens heel moeilijk, en gaat draaien met de handrem al helemaal niet omdat je door de cameravoering niet kan zien waar je heengaat. Als je om één of andere reden een slechte game wil spelen op de Switch raden wij jou deze titel absoluut aan.