Er zijn ontzettend veel franchises die we koesteren. Sommige series kijken we met liefde op de tv, terwijl we anderen op onze consoles spelen. Maar op onze mobiele telefoon of tablet komen we deze series niet tegen, althans niet als game. En dat zouden we van sommige series wel graag willen. Wij zetten er tien op een rijtje voor je!

Kirby

Al sinds jaar en dag is Kirby bij ons. Het kleine roze mannetje beleeft op de consoles en handhelds van Nintendo de schattigste avonturen en weet daarmee telkens weer onze harten te veroveren. We mochten niet alleen platformen met Kirby, maar onder andere ook golfen, puzzelen en zelfs vechten. Maar nog nooit was Kirby op onze mobiele apparaten te vinden.

En gezien Nintendo zich de laatste jaren ook bezighoudt met mobile gaming is het daar hoog tijd voor. Want hoe tof zou het zijn om op je mobiel aan de slag te gaan in Dreamland in een nieuw avontuur van deze roze rakker? Het is tijd voor Kirby om niet alleen Dreamland leeg te eten, maar ook eens te knabbelen aan het geheugen en de accu van onze mobiele telefoon!