Hearts of Iron 3

De strategiespellen van Paradox Interactive worden wereldwijd geroemd. Europa Universalis, Crusader Kings en dus ook Hearts of Iron zijn alledrie grootspelers in het strategiegenre. Waar de andere twee vooral de honderden jaren durende middeleeuwen en imperialisme tijd behandelden, speelt Hearts of Iron zich af rond de Tweede Wereldoorlog.

In Hearts of Iron 3 (2009) kan je uit zo’n honderd bestuurbare landen uit de Tweede Wereldoorlog kiezen. Dat kunnen grote mogendheden zijn als Nazi-Duitsland of het Verenigd Koninkrijk, maar ook kleinere staten als Nederland, Finland of zelfs Oman. Vanaf dat moment heb je maar één doel en dat is de Tweede Wereldoorlog naar je hand zetten.

Alhoewel Hearts of Iron 4 vorig jaar uitgekomen is, is het zeker niet af te raden om alsnog het derde deel op te pakken als je die al hebt. Zo niet, dan kan deze titel in de lijst met oude PC games ook gewoon ergens voor een paar euro kopen. Paradox games draaien nooit om de grafische kwaliteit en gameplaytechnisch is het een goede game, dus je zou er zeker plezier aan kunnen beleven.