Foto: Netflix

4. Narcos

Met Narcos brengt Netflix een waargebeurd verhaal over een gevaarlijke drugsbaron. We kunnen dus al raden dat dit een verhaal is vol met geweld. Zonder de serie te kijken kun je al de aanname doen dat het meeste geweld zal plaatsvinden in een strijd om drugs. Dan blijkt dat er inderdaad heel veel geweld in de serie voorkomt en er door drugsdealers van alles wordt gedaan om de macht te behouden binnen het grootste drugskartel van Colombia.

Een ondertussen iconische scene is een 'shotout' scene uit seizoen 3. Hierin komen een paar criminelen ongevraagd een kapperszaak binnen en begint er een discussie waarbij de eigenaar wil dat ze zo snel mogelijk opsodemieteren. De criminelen zijn gewapend maar weten met hun wapens geen indruk te maken. De winkeleigenaar wil ze nog wat manieren bijbrengen maar als de criminelen beginnen te dreigen schiet hij met zijn automatisch geweer die hij onder zijn handdoek verstopt had. De criminelen vallen dood neer en de niet geraakte drugsmisdadigers rennen weg.

De scene vind je terug in de video boven deze kop. Het einde van de scene is verrassend, want de wapens hebben zoveel overuren gemaakt dat ze oververhit lijken te raken.