10 meest gewelddadige scenes op Netflix - Doden inbegrepen
Foto: Sony Pictures Imageworks

9. Sausage Party

Waarschijnlijk had je geen animatiefilm op deze lijst verwacht, maar Sausage Party is geen doorsnee animatiefilm. In de film komt veel grof taalgebruik voor en worden stukken voedsel op vrolijke wijze tot leven gewekt met enkel het doel om ze in een andere scene weer te vermoorden. Deze film is absoluut niet geschikt voor kleine kinderen. Zelfs sommige volwassenen kunnen worden door het grove taalgebruik en geweld worden afgeschrikt.

Zo is er een scene waarin zo'n beetje elk levend stuk voedsel dood lijkt te gaan. Levende worstjes, aardappelen en wortels voelen even de vrijheid als ze uit de verpakking mogen. Dan wordt alles in de pan gegooid of in mootjes gehakt. Er wordt gescholden, kaas smelt weg in de magnetron en een aardappel wordt levend verbrand. We zien hoe twee levende wortels letterlijk dood worden gekauwd en horen de kreet "we gaan allemaal dood!'

Als twee worstjes willen wegrennen wordt er een mes recht door één van de worstjes gestoken en zien we hoe hij in twee helften uit elkaar in de wasbak valt. Je zou denken: het is maar voedsel dat wordt gekookt. Maar geef dat voedsel een gezicht en plots krijg je medelijden met al die hapjes die om het leven komen om een hongerige maag te vullen.