De iPhone is al jarenlang verweven in ons dagelijks leven. Miljarden keren zijn er al verschillende modellen iPhone toestellen over de toonbank gegaan. Of het nou gaat over de allereerste iPhone 2G of de nieuwste iPhone 7, de telefoon lijkt eigenlijk altijd een succes te worden. Ondanks de kritieken dat een nieuw model soms te verduren krijgt.

10 jaar iPhone in een notendop

10 jaar geleden stond Steve Jobs nog op het podium met de allereerste iPhone in zijn handen. Het was niet volledig de eerste telefoon uit Cupertino, California. Eerder werkte Apple al samen met Motorola om de ROKR E1 te maken. Een telefoon die zich synchroniseerde met iTunes. Apple trok al wel snel de stekker uit de productie van dit toestel.

De geruchten voor een iPhone gingen rond vanaf 2002, maar nadat Apple een einde maakte aan de ROKR E1 en liet iTunes ondersteuning ging bieden aan een nog onbekend telefoontoestel ging de geruchtenmolen helemaal hard draaien. Op 9 januari werd dan eindelijk echt duidelijk waar Apple mee bezig was geweest de afgelopen tijd.