De leukste 1 april 2019 grappen op een rij - Grappige onwaarheden
Foto: Nintendo

1 april is een dag waarop je bijna niks serieus kan nemen op het internet en de editie van 2019 is daarop geen uitzondering. Verschillende gamebedrijven, journalistieke platforms en filmmaatschappijen doen hard hun best om je om de tuin te leiden. Hieronder gaan we op een paar van de beste in.

Avengers Endgame is uitgesteld tot 3 oktober

Op het journalistieke platform FilmTotaal is te lezen dat Walt Disney Marvel Studios heeft gedwongen om Avengers Endgame tot 3 oktober uit te stellen. Ze hebben zelfs een eigen poster van de film gemaakt waar de nieuwe datum op staat. Op de redactie waren we bijna in deze 1 april 2019 grap getrapt.

Lees hier het nepbericht van FilmTotaal.

Aquaman 2 trailer

De eerste Aquaman is nog niet heel lang uit, dus het is verrassend dat Warner Bros. ineens met een trailer van het tweede deel komt. Na een paar seconden wordt het alleen al duidelijk dat het gaat om extra aandacht voor SHAZAM! en niet om Aquaman 2. Met name de thumbnail is de boosdoener van deze notering van 1 april 2019 grappen.

Bekijk hier de Aquaman 2 trailer.

Omega assistent

Square Enix komt met zijn eigen assistent in de vorm van Omega. Net zoals Alexa van Amazon en Google Home kan het apparaat je vragen beantwoorden en je leven makkelijker maken. De twist is dat hij alles op een hele duistere en gemene manier vertelt. Dit zorgt voor hilarische en ietwat vreemde situaties. Dit is dan ook een van de 1 april 2019 grappen die niet mag ontbreken.

Bekijk hier de Square Enix Omega trailer.

MSI Gaming Camera's

Na laptops, muizen, toetsenborden en andere apparatuur, komt MSI nu met iets totaal nieuws op de markt: Gaming Camera's. Het gaat om de CS75 QUIKSHOT and the CS75 ARCTIC die het beste van gaming hardware combineert met de technologie van fotocamera's. Zo zou je met deze camera's nooit een plaatje missen.

Bekijk hier de aankondiging van de MSI Gaming Camera's.

Game Launcher Launcher

Volgens Corsair werkt er van alles goed samen behalve de verschillende Game Launchers die je op de PC moet zetten. Daarom komt het bedrijf nu met de Game Launcher Launcher. Het team achter de nieuwe applicatie heeft nauw samengewerkt met de gebruikers van Reddit om al deze programma's bij elkaar te zetten.

Bekijk hier de Game Launcher Launcher trailer.

Kirby wordt een kubus

Kirby is al sinds het begin der tijden een kleine roze bal. Volgens Nintendo is het nu tijd om daar verandering in te brengen. Vanaf vandaag gaat Kirby niet meer door het leven als bal, maar als kubus. Om dat te vieren heeft het Japanse bedrijf de covers van een paar games al gewijzigd en komt er ook rechthoekige merchandise van de roze held.

Bekijk hier Nintendo's nieuwe Kirby.

IGN Nintendo Direct

IGN heeft misschien wel een van de meest uitgebreide 1 april 2019 grappen van dit jaar. Het journalistieke bedrijf heeft een totale Nintendo Direct nagemaakt, waarin allemaal onzin aankondigingen naar voren komen. Zo komt bijna elke Zelda game naar de console en is de Xbox One straks ook speelbaar op de Switch.

Bekijk hier de Nintendo Direct van IGN.

Wat vind jij van de 1 april 2019 grappen?

Dit was ons overzichtje van de leukste 1 april 2019 grappen. Welke vind jij het leukste? Heb je andere grappen gezien die niet in dit overzichtje staan? Laat het ons weten in de reacties.Wat in ieder geval geen grap is, zijn de beste Game Mania Deals van dit moment. De Toy Story 4 trailer is ook heel echt.