Voor slechts enkele DJ's van de duizenden is het grote podium weggelegd. Als huiskamer DJ is het dan ook lastig om vast te draaien bij een club of nog beter, op uitnodiging komen draaien. Gelukkig zijn de clubeigenaren in DJ Hero 2 wat makkelijker. Jij mag namelijk over de hele wereld optreden, maar is dit slechts een herhaling van DJ Hero of zijn er toch nog wat verbeteringen... Yo DJ, drop that be-b-b-b-beat!

Flying all over the world
Net als de nieuwe Guitar Hero game, heeft ook DJ Hero 2 de compleet nieuwe Empire modus. In deze Empire modus vlieg jij als DJ de hele wereld over. Zo begin je in Spanje maar zul je al gauw je weg vinden naar de grotere clubs zoals in Groot Brittannië, Duitsland maar ook Shanghai! Een verhaal zit er niet echt achter, maar het gevoel dat je in steeds grotere clubs mag draaien is zeker aanwezig.

DJ Hero 2 Screenshot 148148 DJ Hero 2 Screenshot 144834 DJ Hero 2 Screenshot 144837

Mixjes van de bovenste plank
En de muziek is ook zeer zeker aanwezig, wat goed te merken is aan de keuzes. FreeStyle Games is met een flinke geldbuidel door muziekland getrokken en dit heeft ontzettend dikke mixjes opgeleverd. Zo zijn er dit keer wat minder underground nummers maar vind je wel nummers van Dizzee Rascal, DJ Tiësto, Lady GaGa, Janet Jackson en 50 Cent. De combinaties van deze artiesten leveren erg sterke nummers op, sommige zelfs nog beter dan het origineel. Zo is de mix van 'Lil Jon & The East Side Boyz ft. Ying Yang Twins - Get Low' en '50 Cent - In Da Club' erg lekker en zou dan ook niet misstaan op menig feestje.

Als je tussen het lijstje van namen hebt gezien, is je waarschijnlijk opgevallen dat er ook verschillende popartiesten tussen zitten. Hiermee lijkt FreeStyle Games ook op een iets andere doelgroep te richten. Dit is helemaal niet erg, want ook de remixen van deze artiesten klinken erg lekker.

Freestyle!
Het gemis van de underground nummers wordt overigens gewoon goed gemaakt met de verbeterde gameplay. Je kunt nu namelijk je eigen twist geven aan de mixjes. De bekende formule van het knoppen drukken en scratchen is intact gebleven. Maar de verbeteringen voelen erg lekker aan en zorgen ervoor dat je de nummers vaker wilt spelen.

De grootste verbeteringen zijn voornamelijk de nieuwe freestyle gedeeltes. De twee gedeeltes zijn Freestyle Scratching en Freestyle Fading. Tijdens het Freestyle Scratching kun jijzelf scratchen zoals je dat wilt. Dus draai je snel vooruit, dan doet de muziek dat ook. Draai je snel vooruit maar vervolgens weer terug, hoor je een gedeelte van de muziek weer terug gaan.

In DJ Hero kon je nog kampen met het gevoel juist een ander kanaal gekozen te hebben in plaats van het voorgemixte kanaal. Met het Freestyle Fading heeft Freestyle Games dit aan jou overgelaten. Dus wil je eerst een stukje vocalen om bij het bekendste gedeelte over te switchen naar een dikke beat? Dan is dat geen probleem meer in DJ Hero 2!

DJ Hero 2 Screenshot 153310 DJ Hero 2 Screenshot 148058 DJ Hero 2 Screenshot 148054

Zingen en rappen
Het volgende verbeterpunt is dat je nu ook mee kunt zingen of rappen met de meeste nummers. Uiteraard kan dit leuke taferelen opleveren als een vriend of vriendin, of misschien jij, helemaal op gaat in een nummer en niet door heeft dat er gescratched gaat worden. Ook dit wordt namelijk meegenomen in de nummers. Dus drie keer hetzelfde woordje moeten zingen kan dus voorkomen.

Voor rappen moet je het meer van de timing hebben. Op het scherm verschijnen stippen, voor elk woord één. Het is de bedoeling om het juiste woord op de juiste moment te plaatsen. Hierdoor kan het regelmatig voorkomen dat je over de woorden struikelt bij een vlugge zin. Hoe dan ook, het rappen en zingen nodigt mensen uit om mee te spelen, zonder dat ze de draaitafel maar aan hoeven te raken.

Dansende mensen en flitsende lasers
Op grafisch gebied is DJ Hero 2 ook verbeterd. Zo zien de personages er nu wat levendiger en bewegen de DJ's en partygangers wat soepeler. Ook de clubsfeer is wat beter overgebracht. Zo waren de stages in DJ Hero wat overbelicht, maar is het in DJ Hero 2 wat donkerder. De nodige clubeffecten zoals flitsende lasers en felle lampen zijn dan ook zeker aanwezig. Ook zijn de stages nu voorzien van wat meer aankleding. Waaronder meer dansende mensen, kooidanseressen en wat meer afwisselende beelden, hoewel je als speler hier eigenlijk niet echt op let.

DJ Hero 2 Screenshot 151261 DJ Hero 2 Screenshot 153307 DJ Hero 2 Screenshot 144840

Rewind for a better score!
DJ Hero 2 heeft dankzij de goede muziek en de verbeterde gameplay een hoge replaywaarde. Dit komt voornamelijk door de vette nummers en de steeds moeilijk wordende mixjes. Zo zul je in het begin nog met gemak drie, vier of vijf sterren halen maar worden de mixjes steeds uitgebreider en lastiger. Maar de drang om alle mixjes op een hogere moeilijkheidsgraad te spelen is voelbaar aanwezig. Ook het 'nog één'-mixje gehalte is erg hoog, wat soms wel kan resulteren in meerdere sets.

Beter dan Guitar Hero?
DJ Hero 2 heeft een soundtrack om je vingers bij af te likken. Alleen de soundtrack is dan ook al een verbetering. Maar de echte vernieuwingen zoals het mee kunnen zingen, rappen, freestyle scratchen en het freestyle faden maakt deze game de nieuwe koning van de muziekgames dat op menig feestje voor veel plezier kan zorgen. En wie weet wordt er ook nog gedanst op jouw eigen mix!