Monsteca Corral Monsters vs Robots | WiiWare

Releasedatum: 20 augustus 2010
Door , 7 september 2010 om 19:00 | Wii

Recensie: Monsteca Corral Monsters vs Robots

Een bekend concept in de gamesindustrie is het nemen van twee facties, deze tegenover elkaar zetten en vechten maar. Monsteca Corral Monsters vs Robots is een game met een moeilijke naam waarin twee gekke groeperingen het tegen elkaar opnemen. Kan de moeilijke naam wel een goede game brengen?

De Stompies tegen de Robots
In de gameswereld is iedereen goed in het vergelijken met andere games en ook wij trekken voor deze recensie maar weer eens een vergelijking uit de kast. Monsteca Corral Monsters vs Robots kun je namelijk het beste vergelijken met Pikmin en Overlord. Net als in deze beide spellen moet jij een grote groep wezentjes aansturen. De wezentjes in Monsteca Corral Monsters vs Robots heten overigens Stompies.

De Stompies worden bedreigd, want een grote groep robots is bezig met een invasie van de planeet waar de Stompies wonen. Zoals je wel zult begrijpen, is je hoofddoel het laten overleven van de Stompies, maar dit klinkt een stuk makkelijker dan het lijkt. Om te overleven moet je namelijk de verschillende larven op de planeet voeren met gasbellen. Als zij voldoende gas hebben, kunnen ze wegvliegen naar de veiligheid. En die gasbellen, die krijg je door de robots en hun bouwwerken te slopen.

Monsteca Corral Monsters vs Robots Screenshot 154292 Monsteca Corral Monsters vs Robots Screenshot 154295 Monsteca Corral Monsters vs Robots Screenshot 154291

Niet strategisch, toch nadenken
Het spel heeft zeker in het begin geen strategische onderdelen waarbij je goed moet nadenken over je aanvallen. Helemaal niet nadenken is echter ook geen optie. Mocht je aanval namelijk niet slagen, maar heb je wel teveel Stompies ingezet dan ben je een groot deel van je leger kwijt. Iets wat je zeker niet goed kunt gebruiken.

Hoe groter je groep met Stompies is, hoe makkelijker en sneller je verder zult komen namelijk. Gelukkig liggen er in de verschillende levels genoeg Stompies die zich aan kunnen sluiten bij jouw groep. Zodra je langs een Stompie loopt staat hij gelijk op en loopt met jouw groep mee.

Het overzicht houden op jouw groep is helaas niet altijd even makkelijk. Je kunt namelijk niet over het speelveld heen vliegen, waardoor je perongeluk vaak de verkeerde kant op kijkt. Zodra je wat langer met Monsteca Corral Monsters vs Robots bezig bent zul je de besturing weliswaar beter onder de knie krijgen, maar het is te hopen dat de Wiimote dan nog niet door de kamer gegooid is.

Monsteca Corral Monsters vs Robots Screenshot 154293 Monsteca Corral Monsters vs Robots Screenshot 154296 Monsteca Corral Monsters vs Robots Screenshot 154288

Maar één manier van besturen
Monsteca Corral Monsters vs Robots biedt maar één soort besturing, namelijk die met de Wiimote en de Nunchuk. De Wiimote is het meest belangrijk, aangezien je hiermee moet aanwijzen waar je Stompies heen moeten lopen. Ondanks dat deze besturing zich in het verleden succesvol heeft bewezen, is het toch jammer dat er geen andere mogelijkheden zijn en bijv. de Classic Controller niet ondersteund wordt.

Monsteca Corral Monsters vs Robots kent ook twee vormen van bewegingsbesturing waarin je in beide gevallen moet schudden. De eerste is wanneer je Stompies moeten springen. Wanneer je een aantal Stompies hebt die gas in zich hebben en daardoor kunnen vliegen, moet je ook schudden. Vervolgens laten de Stompies een scheet en kunnen de larven het gas overnemen. Niet heel fris, maar wel effectief.

Monsteca Corral Monsters vs Robots Screenshot 154289 Monsteca Corral Monsters vs Robots Screenshot 154294 Monsteca Corral Monsters vs Robots Screenshot 154290

Grafisch ver onder de maat
Helaas lijkt Monsteca Corral Monsters vs Robots echt nergens op wanneer je het spel voor het eerst speelt. Grafisch zit het spel zeer slecht in elkaar en alleen de prijs van vijf euro rechtvaardigt dit een beetje. Alles lijkt op een spel waarvan alleen de basis is gemaakt, maar alle details is weggelaten.

Het geluid daarentegen is niets op aan te merken. De Stompies maken misschien wat gekke brabbeltjes wanneer je aan te voorbij loopt, maar storend is dit zeker niet. De muziek zelf is vaak passend en zorgt voor de juiste vibe tijdens het spelen.

Het leukste is Monsteca Corral Monsters vs Robots wanneer je het met vrienden speelt. Vrienden kunnen tijdens het spelen namelijk delen van jouw groep overnemen en aansturen. Op deze manier kun je samen de robots en hun gebouwen aanvallen om de larf uiteindelijk te kunnen vullen. Het is mogelijk om midden in een spel een vriend gelijk mee te laten spelen, dus je hoeft dan niet helemaal een nieuwe game te beginnen.

Leuk dankzij de lage prijs
Monsteca Corral Monsters vs Robots is zeker een grappig spelletje om te spelen. Helaas is het grafisch ver onder de maat en werkt de besturing in het begin wat lastig. Maar als je de game dat vergeeft, kun je wel wat uurtjes plezier beleven met je Stompies. Voor de mensen die voor een heel klein prijsje een simpele game zoeken waarin wat strategie aan te pas komt, is Monsteca Corral Monsters vs Robots dan ook een mooie optie.


Afbeeldingen

Bekijk alles »

Laatste video's

Bekijk alles »
Monsteca Corral Monsters vs Robots is dankzij een leuk, maar niet heel goed uitgewerkt, concept en de multiplayer modus de 500 Wii Points maar net waard.
6.5Wel oké
Avatar