Waar het oorspronkelijke Spore een redelijk diepgaande game was, is Spore Hero gewoon een simpel avonturenspelletje geworden. Aan het uiterlijk van de game wordt al snel duidelijk dat deze zich met name richt op kinderen. Drukt dat pret voor ons volwassenen, of valt er voor ons stiekem ook nog wat te beleven?

Spore Hero Screenshot 131091 Spore Hero Screenshot 131090 Spore Hero Screenshot 126247

Held, red de planeet
Het verhaal gaat erover dat rode en blauwe meteorieten zijn neergestort op een planeet. De blauwe hebben ervoor gezorgd dat wezens vooruit evolueerden, terwijl de rode juist een negatief effect hebben gehad. Deze wezens zijn boos, hun hersenen zijn geïnfecteerd. Niet voor niets is de titel "Hero", want jij komt uit blauw en mag de planeet redden.

Op zoek naar je ledematen
Als je geboren wordt, ben je klein en heb je nog niet veel ledematen. Een mond en armen ontbreken in zijn geheel. Gelukkig staat een blauw vrolijk gek pratend wezentje, Meejee genaamd, op je te wachten. Hij weet wel raad met je en begint je rustig uit te leggen wat je precies moet doen. Zo zul je wat met je Wiimote moeten schudden, wat opdrachtjes moeten doen en voor je het weet mag je terug naar je nest en mag je een mond op je lijf zetten.

Spore Hero Screenshot 131095 Spore Hero Screenshot 126249 Spore Hero Screenshot 126248

Bepaalde onderdelen heb je echt nodig
Hoewel je dus niet veel ledematen hebt in het begin, beschikt het spel er over maar liefst 250. De bedoeling is dat jij al deze, of in ieder geval een deel van deze, onderdelen vindt. Want jij bent de hele tijd bezig met jezelf te evolueren. En de opties zijn enorm, dit is echt heel grappig gedaan. Iedere keer als jij teruggaat naar je nest, kun je je kleur veranderen. Dus wil je paars zijn of rood? Dat kan. Zoek vervolgens maar uit wat voor soort poten je wilt hebben en hoeveel, wat voor mond, wat voor ogen en nog veel meer. Bepaalde ledematen zul je ook echt nodig hebben om op bepaalde stukken te komen van levels. Met sommige voeten kun je bijvoorbeeld hoger springen om anders onbereikbare plekken te betreden, en met vleugels kun je naar gebieden vliegen.

Opdrachten uitvoeren
Maar hoe kom je hier aan? Enerzijds is het belangrijk om 'bottenbergen' (een soort karkas) te doorzoeken. Daarnaast ben je de hele tijd bezig met het uitvoeren van minigames. Al lopend kom je wezens tegen. De rode besmette daag je uit om mee te vechten, maar ook krijg je van wezens opdrachten. Al snel moet je in het begin bijvoorbeeld dansen. Door al dit soort opdrachtjes te doen, verdien je weer onderdelen.

Spore Hero Screenshot 131102 Spore Hero Screenshot 131101 Spore Hero Screenshot 131092

Te simpel en eentonig
Op zich is dit best geinig, maar het is toch wel heel sterk gericht op kinderen. De game is niet diepgaand en ondanks dat je heel wat met je Wiimote en Nunchuk heen en weer mag zwiepen, blijft alles heel eenvoudig. Als je vecht kun je alleen maar bijten, een speciale aanval doen en blokken. En bij het dansen doe je ook al snel steeds hetzelfde. Behalve de minigames ben je ook wat aan het praten, maar de woordenschat van Meejee is gering. In het begin zul je zijn onverstaanbare gebrabbel nog leuk vinden omdat het zo origineel en grappig klinkt. Na een uur denk je, mag ik jou evolueren en een andere stem in die keel van je gooien?

Een pluim voor het uiterlijk
Maar daar moeten we dan maar doorheen prikken. Niet voor niets staat er een leefdtijdsaanduiding van 7 op de voorkant. En Spore Hero is zeker een game waar aandacht aan is geschonken. Zo werkt de besturing goed, draait de camera altijd goed mee, en kun je desnoods deze handmatig nog aanpassen. Dat is dus goed geregeld. En waar de game een pluim voor verdient zijn de graphics. Spore Hero is een game om van te genieten. De wereld oogt enorm kleurrijk zodat je er vanzelf vrolijk van wordt. Niet alleen jouw eigen held zien is een feest om naar te kijken, de rest van alle wezens zijn ook enorm leuk gemaakt. Je zou er bijna éénals knuffel willen hebben, maar daar zijn we stiekem al te groot voor.

Aanrader voor kleine gamertjes
Spore Hero is zeker een goede game geworden waar je heel wat uurtjes aan kunt spenderen. Verwacht echter geen diepgaande game. Hoewel evolueren nog steeds het kernwoord is, kun je meer een simpel avonturenspelletje verwachten. Je wezen heeft heel wat ledematen nodig, en om ze alle 250 te verkrijgen ben je wel zoet met de wereld verkennen en alle opdrachten uitvoeren. Houd er rekening mee dat het allemaal wel erg makkelijk is, en daarom alleen een aanrader voor de jonge gamertjes onder ons, want oudere spelers zullen er een stuk minder van genieten.