Jump Start Pet Rescue | Wii

Releasedatum: 8 september 2009
Door , 3 september 2009 om 17:40 | Wii

Recensie: Jump Start Pet Rescue

De Wii is vooral een machine dat bedoeld is voor de hele familie. Deze game is niet voor de hele familie, maar voor de hele jonge mensen onder ons, namelijk voor de leeftijd van 3 tm 6 jaar.

Dingen leren
De bedoeling van Jump Start Pet Rescue is dat de kinderen van drie tot en met zes jaar dingen kunnen leren. Dit spel heeft dus alles te maken met educatie, maar dan in een speels jasje gestoken. Omdat geen enkele hardcore gamer dit spel zal aanschaffen, recenseren we deze dan ook voor de ouders die op zoek zijn naar een grappig, maar leerzaam spel voor hun zoon of dochter.

In deze game komt de jonge speler terecht in een dorpje waar allerlei activiteiten te vinden zijn waarbij de speler speelenderwijs dingetjes leert. Kinderen kunnen bijvoorbeeld leren hoe het alfabet gaat en hoe welk dier heet. Dit wordt aan het kind geïntroduceerd met bekende kinderliedjes zoals Old Macdonald had a farm en hoofd, schouders, knie en teen. Op deze manier leren ze namen van verschillende dieren en delen van het menselijk lichaam, wat erg handig is voor de ontwikkeling van de kennis.

Jump Start Pet Rescue Screenshot 126807 Jump Start Pet Rescue Screenshot 126806 Jump Start Pet Rescue Screenshot 126805

Boekjes compleet maken
Kennis kan bijgebracht worden op verschillende manieren, want de game is verdeeld in twee delen, namelijk de Story modus en Explore modus. In de Story modus moet het kind opdrachten uitvoeren en is er ruimte om mini-games te gaan spelen voor de afwisseling. Er is de keuze om vijf verschillende werelden te verkennen, waarbij steeds stukjes gevonden worden van de kinderboekjes, dat ervoor zorgt dat de vermiste dieren weer tevoorschijn komen. Door een spoor van letters te volgen in de game kunnen de dieren gevonden worden. In de Explore modus moet het kind ook alle vermiste dieren terugvinden, maar dan zonder hulp van de opdrachtgever. Dit is dus wat pittiger en daarom is deze modus het best geschikt voor kinderen tussen de vijf en de zes jaar.

Naarmate het kind steeds meer stukjes verzameld van de kinderboekjes, ontvouwt zich ook een verhaal, wat het erg leuk maakt voor het kind. Als de speler een heel boek heeft verzameld, word het boek automatisch in de bibliotheek geplaatst zodat het kind het boek kan pakken en het boek kan gaan lezen. Dit is zeer leerzaam voor zijn vocabulaire ontwikkeling en bovendien komt hierdoor een diertje tevoorschijn die dan de Pet Tent opent. In deze ruimte kunnen dieren geadopteerd worden en kan de speler het dier een naampje geven.

Alsof dat nog niet genoeg is, kan het kind ook de dieren wassen en trucjes aanleren. Veelzijdige taverelen dus voor het kind in Jump Start Pet Rescue.

Jump Start Pet Rescue Screenshot 126804 Jump Start Pet Rescue Screenshot 126803 Jump Start Pet Rescue Screenshot 126802

Vormgeven
In de wereldjes van de game staan natuurlijk ook huisjes die door de speler aangepast kunnen worden. Zo kan er gekozen worden om het huis verschillende thema's te geven zoals van een kat of zelfs een huis dat LEGO als thema heeft.

Grafisch ziet Jump Start Pet Rescue er goed uit. Het is erg kleurrijk en de werelden lijken rechtstreeks uit een sprookje te komen met vlinders en allemaal wilde dieren. Helaas loopt alles in de game niet vloeiend, want als de speler door de werelden loopt, beweegt alles nogal schrokkerig en zijn de laadtijden tijdens het spelen ook behoorlijk lang. Deze punten hadden zeker vermeden kunnen worden met een game als deze.

Speels leren
Wat we hier wel in acht moeten nemen is dat deze game vooral bedoeld is om uw kind op een speelse manier belangrijke educatie bij te brengen en daarin is de ontwikkelaar geslaagd, wat opzich een goede prestatie is. Wat wel een nadeel is, is dat in deze versie geen Nederlandse vertaling te vinden is. Alles is Engels gesproken, dus deze game is vooral handig om het kind van jongs af aan de basis van de Engelse taal bij te brengen. Dit is aan de andere kant ook een groot voordeel voor uw kind, omdat Engels natuurlijk een universele taal is.

Jump Start Pet Rescue Screenshot 126801 Jump Start Pet Rescue Screenshot 126800 Jump Start Pet Rescue Screenshot 126799

Conclusie
Jump Start Pet Rescue is voor de hele jonge mensen onder ons en bedoeld om uw kind basis dingetjes te leren, waarin ze met vlag en wimpel geslaagd zijn. Zo is het alfabet te leren, wordt er getraind in lezen en de fantasie kan gebruikt worden om huisjes die in de wereld staan aan te kleden. Er zit genoeg variatie in deze game om uw kind zoet te houden en waardoor het kind dit spel graag weer oppakt en op deze manier weer steeds bepaalde dingen leert. Dit is een slimme en leuke manier om uw kind kennis bij te brengen.


Afbeeldingen

Bekijk alles »
Een leerzame game voor de erg jonge gamers met genoeg variatie, waardoor deze game ze een behoorlijke poos zal vermaken. Ouders kunnen dit spel dan ook gerust aanschaffen voor hun zoon of dochter.
7.5Goed
Avatar