EA Sports Active | Wii

Releasedatum: 22 mei 2009
Door  23 mei 2009 om 17:55 | Wii

Recensie: EA Sports Active

Fitnessen is de laatste paar jaar mateloos populair geworden. Daarom kwam Nintendo vorig jaar ook met Wii Fit. Een game waarmee je een eigen fitness- en yogaschool in huis haalde. EA zag dit succes en besloot een westerse draai aan de game te geven, maar of we na het spelen van EA Sports Active Wii Fit uit de kast moeten pakken om rustig te worden van de yogaoefeningen is nog maar de vraag.

Als je tegenwoordig over straat loopt zul je sommige mensen raar voor de televisie zien staan. En sinds een jaar wordt er dan gedacht: “Ow, die mensen hebben Wii Fit”. Nintendo boekte namelijk een groot succes met Wii Fit en EA wil hier graag een graantje van meepikken. En eenmalig ben ik bereid geweest me voor jullie in het zweet te werken, maar of dat ook nodig was...

Goodies!!!
Met EA Sports Active haal je als het ware een sportschool in huis. Zo krijg je bij het pakket een weerstandsband waarmee je verschillende oefeningen kan doen om je spieren te trainen. Daarnaast zit er ook nog een beenband bij die je om je, hoe kan het ook anders, been heen kan vast maken. Uiteraard heeft de beenband ook nog een doel en zijn doel is om je nunchuck tijdens het spelen op te bergen. De nunchuck registreert namelijk wat je doet met je benen.

Work-outs
Om de calorietjes eraf te laten vliegen, heb je een goede work-out nodig. En die zijn er in EA Sports Active volop, er zijn namelijk 82(!) voorgeprogrammeerde work-outs beschikbaar en nog de optie om zelf work-outs in elkaar te knallen. De work-outs zijn te verdelen in drie categorieën, respectievelijk Makkelijk, Middelmatig en Moeilijk. Na het kiezen van een work-out, kun je de oefeningen selecteren die je wilt doen en onderaan het scherm staat hoeveel calorieën je vermoedelijk gaat verbranden. Bij de eerste oefening zul je volgens het spel al gauw ongeveer 150 calorieën verbranden, de hoeveelheid calorieën die aanwezig is in een huzarenslaatje.

EA Sports Active Screenshot 111287 EA Sports Active Screenshot 105570 EA Sports Active Screenshot 111278

Verschillende oefeningen
De oefeningen die je moet doen in een workout zijn enorm gevarieerd. Zo zul je de ene keer moeten hardlopen (op je plaats), de andere keer squats moeten uitvoeren en weer een andere keer met de weerstandband je armen moeten trainen. De oefeningen worden ook op verschillende manieren uitgevoerd, zo moet je de ene keer langer lopen dan de keer daarvoor en moet je langer door je knieën blijven bij de squats.

Voorbereiden
Nadat je een work-out en de gewenste oefeningen hebt geselecteerd, vertelr je fitnesscoach hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Dit gebeurt aan de hand van een filmpje. De vrouw in het filmpje laat zien welk hulpstuk je moet gebruiken bij de oefening en laat ook zien hoe de oefening uitgevoerd dient te worden. Bij de oefeningen waar je voornamelijk je benen gebruikt, wordt er van je verwacht dat je de nunchuck in de beenband om je been doet zodat deze kan registreren of je de oefening goed uitvoert en bij de krachtoefeningen gebruik je de weerstandband.

EA Sports Active Screenshot 111282 EA Sports Active Screenshot 111281 EA Sports Active Screenshot 105568

De oefening uitvoeren
Eenmaal compleet voorbereid te zijn op de oefening zul je hem dan toch moeten uitvoeren. Als eerste voorbeeld nemen we maar even het skeeleren. In deze oefening is het de bedoeling door in de squathouding te zitten –dus door je knieën- en bij een ramp te springen. Dit werkt vrij vermoeiend aangezien je constant op je onderbenen leunt en vervolgens ook hiermee moet afzetten. En dit is natuurlijk alleen maar een goed teken, want EA Sports Active is geen game die je puur voor de lol speelt maar ook om wat calorietjes te verbranden.

Het tweede voorbeeld dat we nemen is hardlopen. In deze oefening ren je op je plaats maar om het wat interessanter te maken wisselt de computer van oefening. Zo moet je de ene keer joggen, de andere keer flink moeten doorrennen en de keer daarop rennen en daarbij je knie, welke in de lucht is, horizontaal houden. De meeste oefeningen zijn leuk om uit te voeren en je zult al snel jezelf betrappen tot het afvegen van een aantal zweetdruppels. Wel hebben we een kleine opmerking, de nunchuck registreert je bewegingen niet altijd goed. Maar het gaat hier slechts om één op de vijftig stappen.

EA Sports Active Screenshot 111284 EA Sports Active Screenshot 105569 EA Sports Active Screenshot 111286

Samen met een vriend(in) oefenen werkt motiverend
Alle oefeningen zijn ook samen met een vriend, vriendin, huisgenoot of kennissen te spelen. Dit werkt extra motiverend. Dit omdat de drang om als eerste over de finish te komen of meer calorieën te verbranden optreedt. Helaas zit er in het EA Sports Active pakket maar één beenband en één weerstandband. Gelukkig kunnen deze voor een kleine prijs bij je lokale gameszaak gekocht worden.

Je hebt de Adobe Flash Player en JavaScript nodig om deze video te bekijken.

Is het op langere termijn nog leuk om calorieën te verbranden?
Nu heerst de vraag natuurlijk of het nog leuk is om na een jaar calorieën te verbranden achter je televisie. Hierop is niet echt een duidelijk antwoord te geven want, of je de game speelt omdat je moeder hem heeft gekocht, of dat er voor jou echt een doel achter zit is de vraag. Als je EA Sports Active speelt omdat het toevallig in de Wii zit, dan zul je er na een paar keer mee spelen waarschijnlijk wel genoeg van krijgen. Ben jij echter van plan om wat kilootjes weg te werken, dan zul je langere tijd plezier van dit spel hebben. Dit ligt dus meer aan jezelf.

Conclusie
Met EA Sports Active haal je een virtuele sportschool in huis welke vermoedelijk op lange termijn ook nog effect heeft. Volgens de game verbrand je in twintig minuten al gauw meer dan honderd calorieën en dat is natuurlijk altijd lekker. EA Sports Active is een game die je in huis haalt als je een doel voor ogen hebt en niet zomaar voor de lol. Dus wanneer je af wilt vallen en de sportschool (eigenlijk) te duur vindt, zet dan je abonnement bij de sportschool stop en haal EA Sports Active in huis!

Gerelateerd


Afbeeldingen

Bekijk alles »
Ben jij opzoek naar een alternatief van Wii Fit, dan is EA Sports Active een goede optie. Deze game is puur gemaakt voor mensen die geen tijd voor de sportschool hebben of het te duur vinden, en op lange termijn zul je ongetwijfeld merken dat je wat kilo's lichter wordt. Als hardcore gamer heb je niets aan deze game tenzij je gamend wat kilootjes weg wilt werken.
7.5Goed
Avatar