Vice Review - Tof thema, waardeloos uitgevoerd

Review
zondag, 02 augustus 2015 om 12:05
xgn google image
Als je je fantasie de vrije loop laat, wat doe je dan? Als het aan regisseur Brian A Miller ligt, creër je dan een paradijs voor mensen, zonder grenzen. Dat betekent een wereld waarin kwaad dus mág bestaan. Bizar. Hoe dat uitpakt lees je in deze Vice review.
Vice opent vrij eigenaardig. Een jonge mooie blonde vrouw wordt achterna gezeten door een man. Mensen in de omgevingen kijken. Hij doet haar pijn. Mensen in de omgeving blijven kijken. Wat gebeurt er? Kort daarna volgt het kwartje: de blonde vrouw is niet echt, maar een robot.
Films met A.I. hebben we al vaak gezien, maar in Vice wordt er gespeeld wat je met AI kan. Dat is interessant. Want zo'n gek verhaal heb je niet vaak voorgeschoteld gekregen. Het 'paradijs' heet VICE en de bedenker hiervan is Julian Michaels (Bruce Willis).
Vice review agenten met wapens

Robot met menselijke trekjes

De hoofdpersoon uit Vice is de androide Kelly (gespeeld door Ambyr Childers). Het is deze vrouw die pijn wordt gedaan aan begin van de film. Als kijker voel je al snel aankomen dat de situatie anders gaat worden. Het is te simpel om te denken dat mensen hun pijn en ellende maar kunnen botvieren op robots.
Je voelt 'm dus al aankomen: plotseling krijgt Kelly toch wat menselijk besef en ontsnapt ze. En eigenlijk is vanaf hier de film gedoemd om te mislukken. Zo spannend en bizar als Vice begint, zo tergend slecht is de film zodra Kelly ontsnapt.
Vice review mens en robot

Een willekeur van gebeurtenissen

Vanaf daar is Vice een ongeïnspireerde actiefilm waarin een robot opgejaagd wordt twee partijen. Enerzijds Julian met zijn mannetjes, anderzijds is er opeens random een politieman die juist een einde wil maken aan het Vice tijdperk. Het verhaal en alle wendingen lijken totaal willekeurig geselecteerd te zijn.
Net zoals Bruce Willis geheel willekeurig gecast lijkt te zijn voor zijn rol als bad guy Julian. Het straalt er niet eens vanaf dat hij zo slecht is. Af en toe is er zo'n typische Willis glimlach die eerder als charmant overkomt dan als creepy. De man met de kale kop kan beter lekker een actieheld blijven spelen zoals in Die Hard. Want dit slaat nergens op.
Vice review Bruce Willis

Vice Review - een waardeloos eindproduct

Het is zijn 'grote' naam én kop op de cover die lokken. En deels lukt dat ook wel. Want je denkt toch in eerste instantie: 'Hé vet een nieuwe film met Willis.' Maar als je het dan gaat kijken is de teleurstelling groot en dan duurt zelfs 1,5 uur wel erg lang.
Een film met zo'n tof thema hoort je op het puntje van je stoel te laten zitten, iets wat enkel de eerste tien minuten gebeurt. Daarna merk je al snel dat de film een waardeloze uitvoering kent. De scènes die elkaar opvolgen lijken geheel willekeurig op de montagetafel bij elkaar gegooid te zijn, de acteurs lijken willekeurig gecast te zijn en de opbouw naar het einde is bedroevend. Geen goed woord over dus voor Vice, het is helaas een waardeloze film. Au, pijnlijk.
Cijfer: 3

Populair Nieuws