Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

In GTA V, alweer de dertiende game in de franchise, gaan spelers voor het eerst met drie hoofdpersonages aan de slag. Michael de Santa, Franklin Clinton en Trevor Philips zijn elk op hun eigen bezig met overleven en het vinden van geluk in het zonnige Los Santos. De wereld is met afstand de grootste in een GTA-game ooit en biedt naast de stad ook bergen, bossen, stranden en dorre woestijnen.

Nadat GTA IV het multiplayer aspect introduceerde, gaat GTA V hier op verder. In GTA Online maken spelers een eigen personage aan en kunnen met vijftien andere spelers het gang gaan in Los Santos. Daarnaast kunnen spelers ook in aparte lobbies aan de slag met missies, races en deathmatches.

21 Volgers

34 In collectie

20 In wenslijst

PEGI 18
Genre
Actie, Avontuur
Releasedatum
18 november 2014
Franchise
Grand Theft Auto
Publisher
Rockstar Games
Developer
Rockstar North
Platformen
PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360

XGN

Review Lezen

Community

Metacritic

Laatste screenshots

Laatste video's

Further Adventures in Finance and Felony

James Bond: Spectre - Remake/Parody in GTA V

GTA Heists - De redactie bereidt een Heist voor!

GTA 5 en het Stockholmsyndroom

Belangrijke updates

 • Top 5 snelst verkopende games in week 1

  Ruim drie miljoen mensen speelden de open beta van For Honor. Een hoopvol aantal voor ontwikkelaar Ubisoft met de release van morgen voor de deur. Welke games verkochten het beste in de eerste week van de release? XGN stelt een top 5 snelst verkopende games voor je samen.

  18 februari 2017 Rutger Meier
 • GTA Online valentijnsbonus levert dubbel zoveel geld en RP

  Rockstar Games is ook in de valentijnsstemming vandaag. Er is een GTA Online valentijnsbonus onthuld waardoor je dubbel zoveel geld en RP binnen kunt halen.

  14 februari 2017 Tom Boshouwers
 • GTA 5 verkoopcijfers passeren de 75 miljoen

  GTA 5 blijft een ontzettend populaire game, zelfs drie jaar na de release. Nu zijn er nieuwe GTA 5 verkoopcijfers bekend. Het paradepaardje van Rockstar Games is inmiddels al meer dan 75 miljoen keer verscheept.

  8 februari 2017 Tom Boshouwers
 • 10 toffe mods in games - De gekste en leukste aanraders

  Games worden vaak geprezen om hun verhaal, gameplay, artwork en nog zo veel meer. Alleen het verhaal houdt vaak ergens op, maar we willen wel meer. Daarom zijn er mods, daarmee kunnen we zoveel mogelijk eigen gemaakte content spelen. Check hier 10 toffe mods in games!

  4 februari 2017 Dirk van der Meer
 • GTA Online bonus weken geeft dubbele Cash en dubbele RP

  GTA Online is jaren na release nog steeds even populair en dat heeft verschillende redenen. Een voorbeeld daarvan is de bonus weekenden, het moment waarop jij je level kunt verhogen in een rap tempo. Rockstar doet het nu ietsje anders met de GTA Online bonus weken. Het evenement begint vandaag en zal duren tot 13 februari.

  1 februari 2017 Djimon Tete