Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

In GTA V, alweer de dertiende game in de franchise, gaan spelers voor het eerst met drie hoofdpersonages aan de slag. Michael de Santa, Franklin Clinton en Trevor Philips zijn elk op hun eigen bezig met overleven en het vinden van geluk in het zonnige Los Santos. De wereld is met afstand de grootste in een GTA-game ooit en biedt naast de stad ook bergen, bossen, stranden en dorre woestijnen.

Nadat GTA IV het multiplayer aspect introduceerde, gaat GTA V hier op verder. In GTA Online maken spelers een eigen personage aan en kunnen met vijftien andere spelers het gang gaan in Los Santos. Daarnaast kunnen spelers ook in aparte lobbies aan de slag met missies, races en deathmatches.

23 Volgers

39 In collectie

20 In wenslijst

PEGI 18
Genre
Actie, Avontuur
Releasedatum
18 november 2014
Franchise
Grand Theft Auto
Publisher
Rockstar Games
Developer
Rockstar North
Platformen
PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360

XGN

Review Lezen

Community

Metacritic

Laatste video's

Further Adventures in Finance and Felony

James Bond: Spectre - Remake/Parody in GTA V

GTA Heists - De redactie bereidt een Heist voor!

GTA 5 en het Stockholmsyndroom

Belangrijke updates

 • GTA Online Gunrunning update richt zich op wapenhandelen

  De GTA Online Gunrunning update is aangekondigd. Ontwikkelaar Rockstar maakte de details van de update bekend. De update staat gepland voor juni.

  26 mei 2017 Mari Stas
 • GTA V verkoop staat nu op 80 miljoen exemplaren

  In de nieuwste kwartaalcijfers van Take-Two staat dat de GTA V verkoop nu staat op 80 miljoen exemplaren sinds de lancering van de game op 17 september 2013 voor de Xbox 360 en PS3. Hierdoor blijft GTA V een van de belangrijkste games qua inkomsten voor de uitgever Take-Two Interactive.

  24 mei 2017 Tristan Bogaers 6 reacties
 • GTA Online kortingen en bonussen deze week

  Vanaf vandaag krijgen speler van GTA Online kortingen op producten. Dat kondigde Rockstar Games aan. Verder krijg je geld en RP boost op de Biker Contract missies.

  3 mei 2017 Mari Stas
 • Horizon Zero Dawn kopen - Deze week maar 34 euro bij Media Markt

  Wil jij nog Ghost Recon Wildlands, Dishonored 2 of Horizon Zero Dawn kopen? Deze week zijn onder andere deze games in de aanbieding bij Media Markt.

  1 mei 2017 Tom Boshouwers 2 reacties
 • GTA Online Tiny Racers nu beschikbaar

  De GTA Online Tiny Racers modus is nu beschikbaar. Log bovendien voor zondag in en ontvang 425.000 dollar bonus. De modus is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC.

  25 april 2017 Mari Stas