Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

In GTA V, alweer de dertiende game in de franchise, gaan spelers voor het eerst met drie hoofdpersonages aan de slag. Michael de Santa, Franklin Clinton en Trevor Philips zijn elk op hun eigen bezig met overleven en het vinden van geluk in het zonnige Los Santos. De wereld is met afstand de grootste in een GTA-game ooit en biedt naast de stad ook bergen, bossen, stranden en dorre woestijnen.

Nadat GTA IV het multiplayer aspect introduceerde, gaat GTA V hier op verder. In GTA Online maken spelers een eigen personage aan en kunnen met vijftien andere spelers het gang gaan in Los Santos. Daarnaast kunnen spelers ook in aparte lobbies aan de slag met missies, races en deathmatches.

21 Volgers

34 In collectie

20 In wenslijst

PEGI 18
Genre
Actie, Avontuur
Releasedatum
18 november 2014
Franchise
Grand Theft Auto
Publisher
Rockstar Games
Developer
Rockstar North
Platformen
PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360

XGN

Review Lezen

Community

Metacritic

Laatste screenshots

Laatste video's

Further Adventures in Finance and Felony

James Bond: Spectre - Remake/Parody in GTA V

GTA Heists - De redactie bereidt een Heist voor!

GTA 5 en het Stockholmsyndroom

Belangrijke updates

 • GTA Online import/export update aangekondigd

  De GTA Online import/export update komt in december. Dat heeft Rockstar, ontwikkelaar van de game, op haar site bekendgemaakt. De import/export update is een nieuwe uitbreiding voor GTA Online kantoren.

  5 december 2016 Dave Beckers
 • GTA Online update brengt Tron naar San Andreas

  Opnieuw komt er een GTA Online update uit die gebaseerd is op motoren. Geen stoere bikers dit keer. Nu komt GTA in de stijl van Tron.

  9 november 2016 Philly Wagenaar
 • Top 10 moeilijkste achievements in games

  Achievement hunters: gamers die plezier en erkenning halen uit bijna masochistische praktijken. Skills of niet: sommige achievements vragen langdurige toewijding, geduld en een ijzeren wil. Hier een overzicht van de 10 moeilijkste achievements in games:

  6 november 2016 Michael Janiec
 • GTA Online Halloween update, traktatie voor 3-jarig bestaan

  Het is feest in GTA Online. Naast dat er wordt gevierd dat de online modus drie jaar bestaat, komt er ook een GTA Online Halloween update uit.

  26 oktober 2016 Philly Wagenaar
 • GTA 5 Online cheaters verliezen al hun geld

  GTA 5 Online spelers die geld hebben verdiend komen voor een grote verrassing te staan Rockstar is tot de beslissing gekomen om in-game geld te verwijderen van accounts die via cheats en glitches miljarden aan dollars verdiend hebben.

  25 oktober 2016 Dirk van der Meer