Skydive: Proximity Flight | PlayStation Network

Releasedatum: 2 oktober 2013
Door  26 oktober 2013 om 12:00 | PS3

Recensie: Skydive: Proximity Flight

De mens heeft er altijd al van gedroomd om te kunnen vliegen. Het liefste zonder helikopter of vliegtuig, maar gewoon lekker vrij de meest tropische oorden, schitterende moerassen en indrukwekkende gebergten bekijken van grote hoogte. Dit kan tot een zeker niveau, dankzij de extreme sport Skydiven!

Helaas is skydiven een sport die niet voor iedereen is weggelegd. De kosten zijn relatief hoog, het vraagt veel lef, en als je het slecht treft werkt je parachute niet. Gelukkig is er Skydive: Proximity Flight, een game waarin je vanuit je luie stoel kunt skydiven. Maar geeft dit eenzelfde adrenaline-rush als een echte sprong?

Extreme sport
Skydiven, of liever gezegd B.A.S.E. jumpen - dat staat voor building, antenna, span and earth jumpen, is een extreme sport. In een speciaal pak met vleugels en een parachute spring je van een berg af om vervolgens in een halve vrije val van de omgeving te kunnen genieten. Gemiddeld overleeft een op de zestig springers het niet, waardoor de sport gerust als onveilig bestempeld kan worden. Geen wonder dus dat het slechts een selecte groep mensen is dat net dat greintje meer lef heeft dan de gemiddelde mens en wel een sprong eraan waagt.

Nu ook voor jou
Maar gelukkig kun jij je nu ook een B.A.S.E. jumper wanen in Skydive: Proximity Flight. In deze game mag jij op diverse locaties racen, opdrachten volbrengen of van de omgeving genieten met een van de veertien personages. Daarvan zijn er elf verzonnen, denk aan Dracula en Nosferatu, en drie professionele B.A.S.E. jumpers. De locaties zijn lekker gevarieerd met prachtige landschappen. Daarnaast zijn ze gelukkig ook erg groot, waardoor je meerdere keren kunt springen en weer nieuwe dingen ontdekt.

Freestyle, racen of Challenges
Springen kun je doen in drie modi, wel te kennen Freestyle, Adrenaline Race en Challenges. De namen spreken uiteraard voor zich, zo kun je in Freestyle doen wat je wilt, terwijl je in de Adrenaline Race tegen vier andere springers zult B.A.S.E. jumpen. In de Challenges modus zul je diverse uitdagingen moeten volbrengen. In het begin zijn de uitdagingen nog vrij simpel, maar ze worden gestaag moeilijker. Wel dien je elke uitdaging, het liefst met drie sterren, te volbrengen, anders kom je niet verder.

Stick, Move of vliegen
De mannen en vrouwen van Gaijin geven je de keuze om uit drie verschillende opties te kiezen wat betreft de besturing. Naast de traditionele Stick methode zijn er namelijk nog twee opties: PlayStation Move of de Six Axis opties. Vooral de Six Axis optie valt goed in de smaak, en is iets dat in een spel als Skydive: Proximity Flight een logische keuze is. De Six Axis werkt dan ook over het algemeen het lekkerst, maar zo af en toe weet de PlayStation 3 abrupte bewegingen niet goed te verwerken. Reden om niet meer te springen is er hierdoor gelukkig niet.

Eentonig?
Uiteraard zul je een tweede sprong, en een derde, een vierde en misschien wel een vijfde van dezelfde berg maken. Alleen is de kans aanwezig dat je het daarna wel gezien hebt. Skydive: Proximity Flight is namelijk echt zo’n game waarvan je alles eigenlijk na de eerste sprong wel hebt gezien. De gameplay is namelijk weinig anders. Met een rotgang de berg afsuizen, rare capriolen uithalen voor een boost, en genieten van de omgeving is helaas door de lage mate van detail niet al te interessant. De adrenaline komt namelijk pas echt naar boven als je vlak over de grond vliegt, met de kans om tegen bomen of stenen aan te kletteren.

Wachten op de PC-versie
Er gloort nog wel hoop aan de horizon. Gaijin werkt namelijk ook aan een PC-versie van Skydive: Proximity Flight. Nu lijkt dat niet zo speciaal, maar wat als we je vertellen dat de Oculus Rift ondersteund wordt? Je kunt dan in Virtual Reality van de berg afspringen, om vervolgens kotsmisselijk de bril weer af te zetten. En dat is een goed iets!

Tof concept, matige uitwerking
Het B.A.S.E. jump concept is erg tof, maar in zijn huidige vorm nog niet klaar voor de grote markt. De adrenaline-kick komt er pas in als je vlak langs de bomen raast, maar verder voelt Skydive: Proximiy Flight wat karig aan. Gelukkig werkt de game wel, maar kan nog een goede lik verf gebruiken!

Skydive: Proximity Flight

Gerelateerd


Afbeeldingen

Bekijk alles »

Laatste video's

Bekijk alles »
  • Skydiven is de bom
  • Leuk concept
  • PC-versie met Oculus Rift ondersteuning...
  • ...laat nog even op zich wachten
  • Na een sprong heb je alles eigenlijk al gezien
  • Weinig afwisseling
6.0Wel oké

Gespeeld op: PlayStation 3

Avatar