Door  1 juni 2012 om 19:40 | PS3

Sony's deal met Gaikai zou om streamen PSOne en PS2 games gaan

Gerucht - De afgelopen dagen kwamen er meerdere keren geruchten langs over een komende deal tussen Sony en de cloud gaming dienst Gaikai. Wat de twee bedrijven precies in de planning hebben is onbekend, maar vandaag is er een nieuw gerucht.

Website GameIndustry.biz meldt nieuwe informatie te hebben over de deal tussen beide bedrijven. Volgens de website zal Gaikai het mogelijk maken om oudere games direct te streamen naar de PlayStation 3. Op deze manier wil Sony backwards compatibility met alle PlayStation One en PlayStation 2 titels mogelijk maken op haar huidige console.

In ieder geval zullen alle first-party games op deze manier aangeboden worden via het PlayStation Network. De dienst staat echter ook open voor third-parties, dus andere uitgevers mogen gewoon hun games aanbieden.

Of de dienst alleen bedoeld is voor de PlayStation 3 is onduidelijk. Omdat games gestreamt worden, is er weinig hardware kracht nodig. Hierdoor zou het ook mogelijk zijn om de dienst te integreren met andere apparaten, zoals direct met Sony televisies.

De geruchten over de samenwerking, en mogelijke overname, van Sony en Gaikai blijven dus aanhouden. Op dinsdag 5 juni om 3:00 's nachts zal er duidelijkheid zijn, want dan houdt Sony haar E3-persconferentie.

Avatar