Medal of Honor: Warfighter | PC

Releasedatum: 25 oktober 2012
Door  17 maart 2012 om 18:40 | PC, 360, PS3

Medal of Honor ontwikkelaar gaat niet moddergooien richting Call of Duty

Vrede op aarde zou nog wel eens mogelijk kunnen zijn. Het lijkt er namelijk op dat het moddergooien tussen Medal of Honor en Call of Duty afgelopen is. Danger Close, de ontwikkelaar van de eerstegenoemde game, laat namelijk weten dat het geen zin in ruzie heeft.

Twee jaar geleden waren de niet zo hele nette uitspraken van zowel de mensen achter Medal of Honor als achter Call of Duty meerdere malen het gesprek van de dag. Vorig jaar zette dat gevecht zicht voort, maar toen nam Battlefield de plaats in van Medal of Honor.

Danger Close heeft daar echter dit jaar geen zin in, al zegt het wel dat er een kans bestaat dat onder andere John Riccitiello, vice-president van Electronic Arts, niet zo hele nette uitspraken zal doen.

Maar daar heeft Danger Close naar eigen zeggen dus niks te maken. Het zou volgens het bedrijf te onrespectvol zijn, gezien het feit dat beide verhalen van de games "prachtig zijn.

"Het is een hele grote franchise en de concurrentiestrijd met Call of Duty is al jarenlang gaande, maar dat doet ons niets. Wij willen gewoon een mooi verhaal brengen. We kunnen niet zeggen dat dit het beste verhaal allertijden wordt, want dat is namelijk niet aan ons", aldus Greg Goodrich, uitvoerend producent van Medal of Honor: Warfighter.

Tijdens de E3 van dit jaar zal er ongetwijfeld weer wat gezegd worden over Call of Duty en andersom, maar wellicht gebeurt er helemaal niets dit jaar - dat kan ook nog.

Een nieuwe Call of Duty is nog niet officiëel onthuld, maar aangenomen wordt dat eind dit jaar Black Ops 2 zal verschijnen. Medal of Honor: Warfighter zal vanaf 25 oktober in de winkels liggen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Gerelateerd


Afbeeldingen

Bekijk alles »

Laatste video's

Bekijk alles »
Avatar