Medal of Honor: Warfighter | PC

Releasedatum: 25 oktober 2012
Door , 1 maart 2012 om 09:45 | PC, 360, PS3

Producent Medal of Honor nam bijna ontslag wegens controverse

In 2010 ontstond er rond de game Medal of Honor een grote controverse omdat je in de multiplayer als de factie 'Taliban' kon spelen. Dit bezorgde de producent van de game nogal wat slapeloze nachten.

Greg Goodrich, executive producer van Medal of Honor, geeft toe dat de controverse hem erg aantrok. Het hield hem dikwijls uit zijn slaap en hij schreef zelfs tot twee keer toe een ontslagbrief. Hij vond het vooral erg lastig dat een groep speciale soldaten bezwaar maakte tegen de Taliban-factie.

Die groep soldaten, Tier One genaamd, vond het namelijk erg respectloos en politiek geladen om spelers als de Taliban Amerikaanse troepen neer te laten schieten. Goodrich wilde de reputatie van de soldaten niet schaden en aangezien zij de inspiratie tot de game vormden, was het een lastige situatie.

Uiteindelijk besloot uitgever Electronic Arts de Taliban als speelbare factie uit de game te halen en daarmee lijkt de controverse te zijn gesust. Goodrich werkt op het moment namelijk met Tier One-soldaten aan het vervolg op de game, Medal of Honor: Warfighter.

Gerelateerd


Afbeeldingen

Bekijk alles »

Laatste video's

Bekijk alles »
Avatar