Bellator: MMA Onslaught | Xbox Live Arcade

Releasedatum: 4 juli 2012
Door  23 juli 2012 om 17:30 | 360, PS3

Recensie: Bellator: MMA Onslaught

De Bellator-franchise is misschien minder bekend dan de UFC, maar er wordt zeker even hard gevochten. Of dat zich ook vertaald naar een net zo goede game is nog maar de vraag.

Mixed Martials Arts is de laatste jaren immens populair geworden en dat zien we ook duidelijk terug in de game-industrie. De UFC is de grootste MMA-organisatie op dit moment en hier zijn dan ook al meerdere goede games van verschenen. Ook Pride heeft al enkele eigen games en nu is het de beurt aan de minder bekende organisatie Bellator met Bellator: MMA Onslaught. Ontwikkelaar Kung Fu Factory maakte eerder al het onpopulaire Supremacy MMA. Doet Bellator het beter?

Maak je eigen vechtersbaas
Voordat je in de ring stapt om te vechten, kun je kiezen uit acht verschillende personages die bekent zijn van de Bellator liga. Onder andere Joe Warren, Pat Curran en Ronnie Mann zijn speelbaar. Het merendeel van deze vechters behoren tot de veergewichten. Niet dat de gewichtklasse van je personage veel uitmaakt. Bijna alles draait om de vechtstijl die je vechter gebruikt. In totaal zijn er vier vechtstijlen die goed op elkaar inspelen. Zo zul je als kickboxer zoveel mogelijk slagen en schoppen uitdelen terwijl iemand met Jiu-Jitsu liever gaat worstelen op de grond.

Met het beperkte aantal vechters, weet je al snel wat elk personage goed kan. Gelukkig heb je de mogelijkheid om ook eigen vechters aan te maken. Deze geef je vervolgens elk een vechtstijl en een eigen reeks vaardigheden om zo wat meer variatie in het spel te brengen. Deze eigen personages kunnen bepaalde uitdagingen aan gaan om meer ervaringspunten te krijgen. Hiermee kun je meer vaardigheden aanschaffen om zo uit te groeien tot de nummer één.

Slechte animaties
Tot hiertoe lijkt Bellator een leuke game, tot het gevecht van start gaat. Ondanks het mooie aanbod van aanvallen en bewegingen, ziet het geheel er erg houterig uit. Er lijken gewoon delen uit bepaalde animaties te ontbreken, waardoor het geheel niet soepel verloopt. De animaties doen de best mooie en realistische graphics geen eer aan. Bellator speelt bijna als een arcadegame, terwijl de graphics om een serieuze aanpak vragen. Dit werkt verwarrend en het is eigenlijk gewoon zonde.

Als je eenmaal voorbij de erg zwakke animaties kunt kijken, zul je merken dat Bellator een erg pittige game is. De A.I. is sterk en is niet bang om te verdedigen. Gewoon wat button bashen om in korte tijd veel schade aan te richten, zal niet werken. Sterker nog, sla je op het verkeerde moment, dan is de kans groot dat je al met welgemikte één slag knock-out op de grond ligt. Je moet goed leren reageren op je tegenstanders en elke slag goed timen.

Geen verstoppertje
Elke actie die je doet, zal je uithoudingsbalkje naar beneden halen. Doe je x-aantal acties na elkaar en is je balkje leeg? Dan ben je uitgeput en kwetsbaar. Het is echter jammer dat dit balkje erg snel leeg is en je na enkele slagen vaak alweer moet terugtrekken zodat het weer kan opvullen. Op die manier probeert ontwikkelaar Kung Fu Factory iedereen in het spel te houden en niet teveel eenzijdige gevechten te creëren, maar erg succesvol is het niet.

Wie eenmaal aan de winnende hand is, kan een Bellator-moment uitvoeren. Dit zijn speciale acties die erg veel schade aanrichten. Zo kun je bijvoorbeeld iemand ondersteboven houden en loeihard op de grond smakken. Helaas ziet het er niet zo cool uit als je zou denken, vanwege de slechte animaties. Het vechten op zich is nog best leuk, maar de animaties verpesten het geheel.

Mede omdat het spel niet zo goed is, zul je in de nabije toekomst misschien al moeite hebben om iemand te vinden in de online modus. Hierin kun je vloeiend tegen andere spelers vechten. Er is geen enkele vorm van online vertraging in Bellator, wat zeker niet altijd het geval is in de UFC-games. Vechten tegen mensen is bovendien heel wat leuker.

Slechte afwerking
Bellator: MMA Onslaught heeft potentie, maar het lijkt alsof het spel niet helemaal is afgewerkt. De animaties zijn erg slecht en dat blijft je het hele spel lang storen. Het vechten is best leuk, al passen de mooie graphics niet echt bij de arcade-achtige gevechten. Wat meer diepgaande modi zouden ook erg welkom zijn. Ben je op zoek naar een goede MMA-game, doe jezelf dan een plezier en haal lekker UFC Undisputed 3.

Gerelateerd


Afbeeldingen

Bekijk alles »

Laatste video's

Bekijk alles »
  • Goede A.I.
  • Mooie graphics
  • Slechte animaties
  • Voelt onafgewerkt en houterig aan
  • Weinig opties
4.5Slecht

Gespeeld op: Xbox 360

Avatar